Annonce
Trafik

Cykeltrafik i børnehøjde: Frederiksbergs børn skal hjælpe med at udpege farlige steder i byen

Socialdemokraternes forslag om et udvalg af børn, unge og voksne, der sætter fokus på de farlige steder i trafikken som cyklist - set fra børnenes perspektiv - er en rigtig god ide, mener Louise Fenger fra Frederiksberg. Hun drømmer desuden om en trafiklegeplads, hvor børn kan øve sig i at cykle i trafikken, som denne i Fælledparken.  Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau/Scanpix

For børn kan det være svært og utrygt at overskue trafikken og potentielle farlige situationer for bløde trafikanter. Socialdemokraterne mener, at det har den negative konsekvens, at børn ikke kommer ordentligt i gang med et godt og trygt cykelliv på Frederiksberg.

Derfor har partiet - med medlem af sundheds- og forebyggelsesudvalget Sine Heltberg i spidsen - på et møde i kommunalbestyrelsen stillet forslag om indsatsen 'Frederiksberg cykler i børnehøjde'. Her er tanken at samle et udvalg af børn, unge og forældre der, sammen med kommunen, cykler byen rundt og oplever trafikken i børnehøjde. Erfaringerne skal bruges til at gøre Frederiksberg mere tryg for børn og unge at cykle i. Indsatsen skal supplere de ulykkesstatistikker og andet materiale, der i dag anvendes til politiske prioriteringer af, hvor der skal bygges cykelstier og laves andre cyklisttiltag.

En cykelby for alle

Det er et forslag, der bliver taget godt imod af Louise Fenger, hvis datter for nyligt var involveret i en ulykke, da hun kom cyklende på Jens Jessens Vej. Hun mener, at der i høj grad er brug for et større fokus på de udfordringer der er, når børn cykler i trafikken på Frederiksberg.

- Jeg mener ikke, at der bør være tvivl om, at Frederiksberg bør være en cykelvenlig by, og det skal den være for alle. Hvis den skal være det, skal kommunen være mere åben over for henvendelser fra borgerne, siger hun.

Hun mener, at der bør etableres cykelsti på Jens Jessens Vej, hvor mange børn færdes hver dag, og så skal der kigges på fartgrænserne, påpeger hun.

- Pt må der køres op til 40 kilometer i timen på selv små villaveje. Det er jo ofte tæt på børns eget hjem, at de første gang stifter bekendtskab med trafikken. Derfor bør hastigheden sættes ned på villavejene, og der bør være flere vejbump, siger Louise Fenger.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce