Annonce
Byudvikling

Bispeengbuen et skridt nærmere nedrivning: Staten har sat penge af til en forundersøgelse

Der er løbet meget vand i åen, siden politikere første gang foreslog motorvejsbroen Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro revet ned. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Det er et lille skridt, men dog et skridt i den rigtige retning, hvis man er tilhænger af en nedrivning af Bispeengbuen og en fritlægning af Ladegårdsåen. Staten har netop afsat 10 millioner kroner til en forundersøgelse med henblik på en delvis nedrivning af Buen. Det vækker glæde hos både SF og Radikale Venstre.

Der er løbet meget vand i åen, siden politikere første gang foreslog motorvejsbroen Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro revet ned. Vandet er imidlertid ikke løbet i Ladegårdsåen, som de samme politikere ønsker fritlagt, men derimod i de underjordiske rør.

Nu er Bispeengbuen imidlertid kommet et lille skridt nærmere en nedrivning. Staten har således afsat 10 millioner kroner til en forundersøgelse med henblik på en delvis nedrivning af Buen. Pengene er en del af regeringens infrastrukturforlig.

Den melding skaber glæde hos mange politikere på tværs af partiskel. Politikere som ikke lægger skjul på, at de har haft en afgørende finger med i spillet. SF's medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, Balder Mørk Andersen, siger:

Annonce

- Tilbage i 2012 foreslog jeg som den første politiker på Frederiksberg Rådhus at arbejde for en nedrivning af Buen. Jeg glæder mig over, at de forhandlende partifæller på Borgen har lyttet til SF's input til forhandlingerne. Med dagens forlig er vi i hovedstaden kommet tættere på en virkeliggørelse af en vision, som ligger SF Frederiksbergs hjerte nært, og som ikke mindst borgergruppen 'Åbn Åen' har arbejdet fokuseret for.

Regeringens glemte valgløfter

Medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, Ruben Kidde (R), påpeger, at Radikale Venstre har løftet Bispeengbuen ind i den endelige aftale.


Vi kan ikke blive ved med at undersøge og undersøge. Det er på højde tid, at vi tager spaden i hånden og kommer i gang med arbejdet.

Ruben Kidde


- Regeringen havde i første omgang helt glemt deres egne valgløfter om Bispeengbuen, så jeg er glad for, at de radikale forhandlere har gået ind og taget ansvar for hovedstadens grønne drømme, siger Ruben Kidde og fortsætter:

- Målet er allerede inden for få år at rive halvdelen af Buen ned, så trafikken kan afvikles på den ene side, samtidig med at der anlægges en å-park på den anden side. Det er min forventning, at vi kan påbegynde den etapevise nedrivning af Buen inden for få år. København og Frederiksberg kommuner er allerede i gang med forundersøgelser, og med staten som partner ligger det lige til højrebenet at komme hurtigt i gang, pointerer Kidde.

Annonce

Øst/vest-skævvridning

Står det til Ruben Kidde, sættes der snarligt skub i processen:

- Vi kan ikke blive ved med at undersøge og undersøge. Det er på højde tid, at vi tager spaden i hånden og kommer i gang med arbejdet, siger han og tilføjer:

- Det er ærgerligt, at regeringen ikke har levet op til egne valgløfter og afsat yderligere finansiering, men jeg er glad for at presset fra de radikale forhandlere alligevel har bragt projektet et vigtigt skridt fremad, fastslår Ruben Kidde.

Han mener, at der er en øst/vest-skævvridning, når det kommer til fordelingen af de statslige trafikkroner:

- Aftalen er desværre også et udtryk for, at regeringen stadig ikke prioriterer hovedstaden. Der er for eksempel afsat 2,7 milliarder kroner til en to kilometer lang tunnel i Aarhus (Marselis Boulevard, red.) men altså kun 10 millioner kroner til at løbe nedrivningen af Bispeenbuen i gang, pointerer Ruben Kidde.

Annonce
Narko

Pakkeshop på Frederiksberg fungerede som narko-bule - kilovis af stoffer blev sendt til udlandet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Overblik: Så er formandsposterne fordelt

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Byliv

Månedens Buket: Nabila forkæler sine naboer med hjemmelavet mad og masser af omsorg

Byliv

Dagens låge: FrederiksbergLIV's julekalender

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Gratis koncert til alle

Dårlige corona-nyheder, men sådan må det være: Ikke flere publikummer til Hjalmer-koncert torsdag

Samfund

Vindfeldt om svigt på handicapområdet: - Det skal være lettere at få hjælp på Frederiksberg

Byudvikling

Søndermarkskolen får ny gymnastiksal - og den er ikke som de andre

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

90 års fødselsdag

Se med på torsdag på frederiksbergLIV.dk: Lokale musikere varmer op for Hjalmer

Debat

Valganalyse: Chefredaktøren tager helt fejl

Debat

S: Farten skal ned på Frederiksberg!

Annonce