Annonce
Byliv

Birthe bærer 25 års minder fra Frederiksberg Centret i sin frakke

Birthe Aasted har et helt særligt forhold til Frederiksberg Centret, som hun var med til at sige god for, da hun sad i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. I dag er hun trofast kunde i centret, hvor hun ordner mange af sine ærinder. Foto: Julie Stougaard
18. september kan Frederiksberg Centret fejre 25 års fødselsdag. Birthe Aasted har været fast kunde i Frederiksberg Centret siden åbningen, hvor hun var medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og var med til at behandle planen om byens nye, store shoppingcenter.

Der er intet, der afslører, at den nydelige, mørkegrønne frakke, som Birthe Aasted står med over armen, har 25 år på bagen. Men ikke desto mindre købte hun den i en forretning i Frederiksberg Centret dagen før den officielle åbning i 1996.

Birthe Aasted, der i dag er 83, var nemlig på det tidspunkt medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og medlem af teknik- og miljøudvalget, dét som i dag hedder by- og miljøudvalget. Hun var derfor en af dem, der var med til at sige god for planen for Frederiksbergs nye, store shoppingcenter, fortæller hun.

- Det var et spændende projekt, for det var kæmpe stort, og allerede dengang var der også fokus på, at der med tiden skulle kunne komme en metro.

Annonce

Smugkig dagen før dagen

Som medlem af teknik- og miljøudvalget var Birthe Aasted en af flere, der, udover at deltage ved den officielle indvielse med daværende borgmester John Vinther, fik mulighed for at komme dagen før den store åbning 18. september for at se det nye center indefra. Og det ville hun gerne.

Det var et spændende projekt, for det var kæmpe stort, og allerede dengang var der også fokus på, at der med tiden skulle kunne komme en metro.

Birthe Aasted

- Det var interessant at se, hvordan det tonede frem, og det var spændende at se, hvordan det så ud, nu da det var færdigt. Der var travlhed indenfor, da vi kom ind i centret og blev vist rundt, for der var stadig meget, der skulle nås inden den store åbning. Men vi fik at vide, at hvis vi så noget, vi gerne ville købe, så kunne vi godt købe det allerede i dag, fortæller Birthe Aasted med et smil og fortsætter:

- Og så var vi nogle, der så den her fine frakke, som er så praktisk, fordi den både kan bruges som regnfrakke og som almindeligt overtøj. Og som medlem af teknik- og miljøudvalget var jeg en del udendørs i forbindelse med besigtigelser og sådan. Så var det rart at have sådan en praktisk frakke, så den købte jeg, siger Birthe Aasted.

Annonce

Opfylder alle behov

Siden har hun været fast kunde i centret, hvor hun bruger et bredt udvalg af butikker.

- Hvis jeg kigger i køleskabet og opdager, at jeg mangler mere end et par ting, så tager jeg i Frederiksberg Centret. Det er også her, at jeg køber bøger, får hjælp til min telefon, hvis den driller, og så kan jeg godt lide at komme hos Joe & The Juice og få lidt at spise. Jeg har også været her meget med mine to børnebørn, da de var små. Der er jo altid noget at se på, og så kunne vi tage en tur med metroen. Det havde de meget glæde ud af.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Frederiksberg

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Det var ikke længe: PCR-testcenter flytter efter en uge

Byudvikling

Helle, Bodil og Lis: Otte pladser på Frederiksberg opkaldes efter markante kvinder

Debat

- Jeg har oplevet, at der er blevet sagt undskyld, hvis debatten er blevet for hed

Danmark

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Debat

Kaotiske trafikale forhold på Thorvaldsensvej

Sundhed

Seksuel sundhed: Nyt tilbud opsøger unge på Frederiksberg

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Debat

Vil have data om hastighedsgrænser på bordet: - Det går ikke med mavefornemmelser

Kendt på Frederiksberg

Henrik Prip: Der er en særlig ø-stemning på Frederiksberg

Debat

Giv os et kunstnerisk campus på Hospitalsgrunden

Annonce