Annonce
Politik

Bilfri zone: Frederiksberglisten vil omdanne Allégade til gågade

Det er denne strækning fra Allégade 10 og ned til Frederiksberg Runddel, at Olaf Zinck vil omdanne til gågade. Foto: Bo Børresen
Olaf Zinck, der stiller op til kommunalvalget under partinavnet 'Frederiksberglisten', har en mærkesag: Han vil omdanne en tredjedel af Allégade til gågade. - Det gamle forlystelsesområde skal genskabes og være et kulturelt flagskib for Frederiksberg, lyder ambitionen.

Frederiksberglistens Olaf Zinck har en plan: Strækningen fra Allégade 10 og ned til Frederiksberg Runddel skal være bilfri zone. Med andre ord: Cirka 140 meter gågade i hjertet af Frederiksberg.

- Det gamle forlystelsesområde skal genskabes og være et kulturelt flagskib for Frederiksberg, slår Olaf Zinck fast og fortsætter:

- Engang blomstrede kulturen på strækningen, men de seneste 50 år har området været forsømt. En gågade vil være til gavn og glæde for både forbrugere, restauratører, caféer og detailhandlen på Frederiksberg, siger han og tilføjer:

Annonce

- Der er ingen sidegader på strækningen, så med undtagelse af køretøjer, der leverer varer til de erhvervsdrivende, så har biler sådan set ikke så meget at gøre der. Der er stort set heller ingen p-pladser på strækningen. Fem-seks stykker. Det er det hele, og dem må der kunne findes plads til andre steder i kommunen. Så det er lige til at gå til, lyder vurderingen fra Frederiksberglisten.

Europæisk turistmagnet

Olaf Zinck har også planer med TV 2 Lorrys lokaler der ligger trukket tilbage på strækningen med Riddersalen som nærmeste nabo:

- Mit gæt er, at TV 2 fraflytter lokalerne inden for de næste fire år. Herefter skal kommunen overtage lokalerne og omdanne dem til byens nye kulturcenter, slår han fast.

Frederiksberg skal på verdenskortet som en af de største turistattraktioner i Europa.

Olaf Zinck, Frederiksberglisten

For at fremme erhvervs- og restaurationslivet i byen mener Olaf Zinck desuden, at Frederiksberg skal have sin egen turistchef og sit eget turistbureau. Ambitionerne er i det hele taget store hos partiformanden:

- Frederiksberg skal på verdenskortet som en af de største turistattraktioner i Europa.

Annonce

V: Ikke realistisk

Formand for by- og miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), forholder sig skeptisk til Olaf Zincks idé om at omdanne en del af Allégade til gågade:

- Jeg tror simpelthen ikke, at det er realistisk at forestille sig, at en gågade på det sted vil kunne tiltrække nok fodgængere. Gågader ligger jo som regel på gader, hvor der er en masse butikker, caféer og restauranter, som tiltrækker kunder. Der ligger i dag kun restauranter – og kun på den ene side af alléen, siger Jan E. Jørgensen og videretænker idéen:

- Måske kunne det blive hovedstadens svar på Jomfru Ane Gade i Aalborg med diskoteker og værtshuse og servering på selve vejen. Men det tror jeg heller ikke meget på kan lade sig gøre i praksis. Dog vil jeg sige, at hvis Frederiksberglisten kommer i kommunalbestyrelsen, så skal vi da helt sikkert have lavet en analyse af idéen, tilføjer by- og miljøformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Debat

Hvorfor bruger kommunen penge på løberuter i stedet for vores sikkerhed?

Debat

Narko på Frederiksberg – hvor stort er problemet?

Debat

Er Enhedslistens mulige indflydelse virkelig K's eneste våben i valgkampen?

Debat

Konservative bør forholde sig til virkeligheden i daginstitutionerne

Byliv

Ny café åbner på kendt hjørne: Her kan du få en bid af livet på landet

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

112

Mistænkelig adfærd vakte opsigt: To anholdt for heroin-salg på Frederiksberg

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Annonce