Annonce
Nyhed

Ansigtsløft: Bibliotek skal moderniseres for tocifret millionbeløb

Frederiksberg Hovedbibliotek under en udstilling i 2017. Nu skal biblioteket gennemgå en større modernisering.  Arkivfoto: Martin Sørensen
Hovedbiblioteket på Falkoner Plads skal moderniseres med blandt andet et nyt loungeområde, som understreger bibliotekets arkitektur. Arbejdet er begyndt og forventes færdigt i marts 2022.

Frederiksberg Hovedbibliotek er netop nu i gang med at gennemgå en større modernisering med respekt for de klassiske, arkitektoniske træk samtidig med, at det bliver gjort nutidigt og brugervenligt.

Moderniseringen omfatter en større renovering af vægge og gulve, en mindre ombygning af forhallen samt etablering af en ny lounge og indretning med fokus på inspiration, fordybelse og oplevelse.

Efter moderniseringen vil Hovedbiblioteket kunne benyttes selvbetjent i ydertimerne, så man fremover vil kunne besøge biblioteket fra klokken 7 til 22 alle ugens dage.

Annonce

- Frederiksberg Hovedbibliotek er en af vore vigtigste kulturinstitutioner, som fortsat skal spille en rolle i Frederiksberg-borgernes hverdag. Med moderniseringen og de udvidede åbningstider bliver biblioteket mere tilgængeligt, samtidig med at det byder på større oplevelser. Der bliver masser af plads til inspiration og læsning, og jeg glæder mig særligt til at se det nye loungeområde i forhallen, hvor der bliver åbnet op til den smukkeste del af biblioteket, siger Nikolaj Bøgh (K), formand for kultur- og fritidsudvalget, i en pressemeddelelse.

jeg glæder mig særligt til at se det nye loungeområde i forhallen, hvor der bliver åbnet op til den smukkeste del af biblioteket.

Nikolaj Bøgh (K), formand for kultur- og fritidsudvalget på Frederiksberg

Hovedbiblioteket lukker ned i etaper, så brugerne under ombygningen fortsat vil kunne benytte biblioteket og dets tilbud.

Der er afsat 10,5 millioner kroner til moderniseringen.

Frederiksberg Hovedbibliotek

Frederiksberg Hovedbibliotek er opført i markant ,nordisk funktionalisme i røde sten med fire murede søjler på indgangspartiet. Over hovedindgangen finder man byvåbnet og bygningens indvielsesår 1935 hugget i granit. Indvendig har bibliotekets hovedbygning bevaret sin indretning med forhallen med det markante, gyldne ur og selve hovedrummet med bøger i to etager.

Hovedbiblioteket er det sidste bibliotek på Frederiksberg, som får selvbetjent åbningstid. Allerede i dag kan man benytte Biblioteket Danasvej, Biblioteket Godthåbsvej og Medborgercentret Nordens Plads selvbetjent alle ugens dage fra klokken 8 til 23.

Annonce
Indland

Dronningen overraskede dronningen på scenen: Ulf takkede af efter 40 sæsoner

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Kultur

Nu åbner STORM – Danmarks første museum for humor og satire

Byliv

Efterårshygge under buen: Urban13 fyrer op for hyggen med spil og godt til ganen

Indland

Hugo Helmig indstiller karrieren på ubestemt tid

Annonce