Annoncørbetalt indhold

Vægtvest og andet overset hjemmetræningsudstyr

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du en af dem, som er begyndt at træne hjemme, eller overvejer du at starte på det? Så synes vi, du skal læse videre. I det følgende vil vi nemlig komme ind på, hvilket udstyr du bør investere i, hvis du vil have det maksimale ud af din hjemmetræning.

Vi har særligt fokus på udstyr, som du måske ikke lige selv har tænkt på. Hjemmetræning er nemlig meget mere end bare en måtte og nogle håndvægte. Faktisk så findes der meget alternativt udstyr, som er enormt effektivt, som bl.a. vægtveste, medicinbolde og foam rollers.

Tag din træning til nye højder med en vægtvest

En vægtvest er et meget alsidigt og effektivt træningsredskab, som desværre ofte er overset, når der skal købes træningsudstyr ind til hjemmetræningen. Det er en skam, for en vægtvest kan virkelig løfte ens træning til nye højder, hvis den bruges korrekt.

En vægtvest er, heraf navnet, en vest med vægte i, som gør, at du kan træne med en tungere belastning. Du iklæder dig således vesten, inden du går i gang med din træning, og du vil herefter hurtigt opleve, at din træning bliver markant hårdere.

Det smarte ved en vægtvest er, at den kan bruges til stort set alle former for træning, hvad end du dyrker crossfit, løb, styrketræning eller noget helt andet.

Hvis du fx dyrker styrketræning, kan du tage vægtvesten på, når du skal lave armbøjninger, mavebøjninger eller planke, for at øge belastningen og modstanden og gøre din træning hårdere.

Hvis du derimod løbetræner, kan du tage din vægtvest på, når du skal ud at løbe, for at gøre løbeturen hårdere og mere krævende. Vær dog opmærksom på at du ikke skal løbe med den samme vægt, som du styrketræner med, da du derved kan risikere at skade dine knæ, led og sener. Vægtveste får dog i forskellige vægtklasser, så du kan tilpasse vægten til dit niveau.

Træn hele kroppen med en medicinbold

En medicinbold, eller træningsbold om man vil, er et andet træningsredskab som ofte bliver overset, når det kommer til udstyr, man kan bruge derhjemme til hjemmetræningen.

En medicinbold er grundlæggende en bold, som er markant tungere end en almindelig bold. De fås i forskellige vægtklasser – typisk fra 1 kg og op til 10 kg. En medicinbold kan bruges til mange forskellige slags øvelser og kan være et rigtig fint alternativ og supplement til ens hjemmetræning.

Du kan træne alt fra læg til balder, ryg, mave, arme og skuldre med en medicinbold. Du kan eksempelvis holde bolden i hænderne, mens du ligger på gulvet og laver mavebøjninger. Du kan også holde bolden i hænderne ind mod kroppen og lave knæbøjninger for derved at øge belastningen. Endelig kan du løfte bolden op over hovedet med hænderne og træne dine skuldre og arme. Muligheder med en medicinbold er med andre ord mange!

Få bedre kondition med en stepbænk

En stepbænk er et mere almindeligt, men dog alligevel lidt overset træningsredskab, som har mange anvendelsesmuligheder, og som er nem og praktisk at have stående derhjemme til hjemmetræningen. En stepbænk er i modsætning til fx en medicinbold mere velegnet til konditionstræning i form af fx aerobic, men den kan også bruges til styrketræning.

En stepbænk kan bl.a. bruges til at gøre armbøjninger hårdere, ved at hvile fødderne på bænken. En stepbænk kan naturligvis også bruges til at træde op på og ned igen for at få pulsen op og forbedre ens kondition.

De fleste stepbænke kan holde til en meget høj belastning og kan både hæves og sænkes efter behov. En stepbænk er således et glimrende og mere praktisk alternativ til en almindelig træningsbænk, som fylder markant mere.

Bedre restituering med en foam roller

En foam roller er et andet relativt ukendt træningsredskab, som dog oplever en stigende popularitet i disse dage. En foam roller er et gummi- eller skumrør, som bruges til at løsne op i muskulaturen. En foam roller er derfor ikke et decideret træningsredskab men mere noget, man bruger efter træning - Eller på de dage hvor man ikke træner. En foam roller kan nemlig hjælpe med at forbedre ens restitution og er særligt velegnet til dem, der træner meget, eller som træner meget hårdt.

En af årsagerne til, at flere og flere er begyndt at anvende foam rollers er, at de er så nemme at bruge. Det eneste man skal gøre er nemlig at ligge sig på foam rolleren og bruge sin egen kropsvægt til at løsne op i muskulaturen. Hvis man gerne vil løsne op i sin ryg, ligger man således med ryggen mod foam rolleren og ruller frem og tilbage. En foam roller kan derfor bruges til at restituere mange af de ømme muskler i kroppen.

Når man bruger en foam roller, er det lidt ligesom at få massage. Blodgennemstrømningen øges og ens muskler, sener og led løsnes op, så man bliver mindre øm. Dermed forbedres ens restitution, så man er klar til at yde maksimalt til ens næste træning.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.