Annoncørbetalt indhold

Undrer du dig over, hvorfor hash ikke er blevet legaliseret?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Du har sandsynligvis opsnappet, at der verserer en debat om hash, skunk, pot og så videre. Der findes mange udgaver og flere måder at tage det på. Debatten går groft sagt på, hvorvidt det bør legaliseres, når nu der er et relativt stort antal mennesker, som anvender det jævnligt, og det ikke kan kategoriseres som værende et ”hårdt” stof på linje med kokain, heroin m.fl.

Der er på det seneste blevet skrevet ganske mange artikler om cannabis’ positive egenskaber, og så kan det jo undre, at det stadig er så ulovligt, at man kan blive snuppet af politiet. Men der er selvfølgelig nogle årsager til, at det blev gjort ulovligt i første omgang. Denne lille artikel forsøger derfor at give et hurtigt indblik i den anden side af medaljen – som bl.a. fører til misbrug af hash og andre stoffer på Frederiksberg.

Hash er vanedannende

Ikke overraskende er hash vanedannende, men er det et problem? I sig selv er en vane jo ikke noget problem – men det kan det, som vanen medfører, være. Og det, som indtræder, når vanen afbrydes. I tilfældet med hash kan man, når man afbryder regelmæssig brug, få en række abstinenser som problemer med at sove (svedeture, søvnløshed), angst-symptomer og generelt dårligt humør og mangel på lyst til at lave noget som helst. Og man vil jo gerne have lyst til at lave noget.

Kan give psykoser

Måske en af de mest alvorlige bivirkninger (eller i det hele taget virkninger), som kan indtræde, når der bruges hash – også allerede ved allerførste sug – er psykotiske reaktioner. Hvis man får en psykose, er det nødvendigt at få psykiatrisk behandling. Ved en psykose oplever man vrangforestillinger, og selve ens avne til at sanse, føle og i det hele taget opleve ting ændres drastisk. Hvis man oplever en psykose, handler det om at få hjælp i en fart. Jo længere den pågår, desto mere vanskeligt og mindre sandsynligt er det, at man kommer sig helt. Tanken om risikoen for psykoser kan på den måde virke ganske skræmmende.

Farligt for lungerne

Ligesom det er tilfældet med cigaretter, kan også hash, logisk nok, også give rygerlunger. På den måde kan røgen altså give skader på både luftveje og lunger, og det er selvfølgelig ikke sundt, ligesom rygning heller ikke er det.

Virker udviklingshæmmende

Hvis man som ung har et jævnligt forbrug af hash, kan man ikke tænke så klart, og indlæringsevnen og øvrige kognitive funktioner nedsættes.

Hvis du oplever afhængighed af hash, så er der muligheder for at få hjælp, så du kan komme det til livs.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.