Annoncørbetalt indhold

Sådan kan du bruge de mange forskellige nye domæneendelser

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du skal vælge et domæne, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige endelse til det. Det kan for eksempel være .dk eller .com. Endelse er med til at signalere over for læseren eller kunden, hvad dit domæne handler om, og hvilket sprog det er på. Det er derfor på ingen måde lige meget, hvilken endelse du vælger til dit domæne.

Endelserne kan deles op i generiske endelser som .com, .org og .info, og landespecifikke endelser som .dk, .se og .de. Tidligere fandtes der kun syv generiske endelser, og der var strengere krav til at bruge andres landes endelser, end der er i dag.

I dag findes der over 400 generiske endelser, og regler for brug af andre landes endelser er langt mindre restriktive. For eksempel er det almindeligt i Danmark, Sverige, Holland og Belgien at bruge domæne endelsen .nu, fordi den netop betyder nu på alle sprog. Endelsen er egentlig en landespecifik endelse, der tilhører øriget Niue i Stillehavet.


Få fat på dit yndlingsdomæne med en alternativ endelse

Hvis du har et domæne, som du virkelig gerne ville købe men som du ikke har mulighed for at købe, fordi der er en anden, der ejer det, er det en god ide, at du ser på en alternativ endelse. I mange tilfælde vil du kunne købe et domæne, der staves helt ens, men hvor det bare har en anden endelse.

I nogle tilfælde kan det være nok, at du vælger .com eller .nu for at få dit ønskede domæne blandt de ledige domæner. I andre tilfælde kan du have brug for at være lidt mere kreativ. Med nye generiske endelser som .online og .shop, vil du også sagtens kunne bruge en af dem, hvis de ellers passer til det, som din hjemmeside handler om.


Brug domæneendelsen som en del af dit navn

Med de nye endelser kan du lige frem bruge dem som en del af navnet på hjemmesiden. For eksempel er der kommet generiske endelser som .ninja, .guru, .bike og .camera. Det vil derfor være nemt at danne et virksomhedsnavn ud fra et ord, som du sætter foran og så endelsen på dit domæne.

Når du bruger alternative endelser til et domæne, skal du være opmærksom på, at de godt kan være dyrere, end hvis du valgte en almindelig .dk-endelse. Et sådant koster 60 kroner om året at leje, mens et .com domæne koster omkring 100 kroner. Domæner som .audio, .clothing og .camera ligger dog på flere hundrede kroner om året i leje og vil derfor være dyrere ledige domæner.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.