Annoncørbetalt indhold

Her er 5 myter om sund mad, du ikke kendte

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sundhed er blevet en større del af vores hverdag, hvor mange fokuserer på at leve efter at spise 6 frugt og grønt om dagen og tage de rette kosttilskud. Men i vores samfund er der også mange misforståelser om sundhed, for hvornår er noget mad sundt? Vi gennemgår nogle af misforståelserne.

Kulhydrater er dårlige for dig

Vi hører tit, at du skal springe brødet over til morgenmaden, hvis du vil spise en sund kost med få kalorier. Men kroppen har brug for de kulhydrater fra f.eks. fuldkornsbrød og søde kartofler for at få energi til dagen. Med det sagt betyder det i virkeligheden bare alt med måde. Så længe du spiser en varieret kost med frugt og grønt, kan du sagtens tage forbi Grillen Burgerbar og få en snasket burger, om det så er til tømmermændene eller lørdag foran fjernsynet.

Du bliver for muskuløs af proteinpulver

Selv om proteinpulver er med til at gøre dig stærkere, bliver du ikke for muskuløs. For hvad gør proteinpulver egentlig? Proteinpulver producerer ikke protein. Det betyder, at du ikke direkte får større muskler, hvis du drikker en smoothie med proteinpulver. På samme måde bliver du heller ikke fed af proteinpulver, hvis du blander dine proteinshakes med vand, yogurt eller mandelmælk i stedet for sødmælk.

Færre måltider giver vægttab

Selv om nogle godt kan klare sig ved at springe maden over, så er det bedst at spise et par måltider om dagen. Nogle har haft succes med at faste, men over længere tid kan man ende med at tage vægten på igen. For spiser man ikke nok, kan kroppen gå i en form for sultestadie, hvor du mister energi. Derfor er det bedst at spise mindre portioner mad med få timers mellemrum.

Du bliver fed af at spise fedt

Der findes tre typer fedt: mættet, umættet og flerumættet. Mættet fedt er det, man finder i fedt kød, kager og chips, mens umættet og flerumættet fedt findes i fisk, nødder, olivenolie og avokadoer. Den slags fedt er med til at stabilisere dit blodsukker. Samtidig mætter de også i længere tid og kan bidrage til vægttab.

Økologiske grøntsager er sundere end grøntsager

Når det kommer til næring, er der ikke nogen forskel på de to. Faktisk kan almindelige grøntsager have lige så mange af de vigtige mineraler som kalcium og magnesium ifølge en dansk undersøgelse. Så skal man vælge økologiske grøntsager, skal det være af hensyn til sprøjtemidler, som der kan være i ikke-økologiske grøntsager.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.