Annoncørbetalt indhold

Derfor bør du overveje, hvad kWh-prisen betyder for dig

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoretret indhold

Mange danskere har efterhånden skævet til kWh-priserne for at se, om der er noget at spare. Hører du ikke til den gruppe, kan det være en god ide at begynde nu, da det kan betyde store besparelser på længere sigt. Her forklarer vi, hvad kWh-prisen betyder for dig som almindelig dansker.

Måske kan du benytte dig af en lav kWh-pris

Hvad koster en kWh?”, har du måske spurgt dig selv. Svaret er, at prisen på en kWh er varierende i løbet af døgnet, så der er ikke en fast kWh-pris.

Priserne varierer meget og især i disse tider. Førhen har det typisk været om morgenen mellem klokken 6 og 9 og igen om eftermiddagen mellem klokken 16 og 20, at prisen var højst. Prisen var derimod lavest, når der ikke er så mange, der har et højt forbrug. Her i 2022 har denne tommelfingerregel ikke altid holdt. Du kan altid finde kWh-priserne på internettet time for time.

Prisen varierer rigtig meget mellem de dyre timer og de billige timer med op til 4-5 kroner per kWh, og i længden kan det blive til en del. Hvis du spørger om, hvorvidt det har indflydelse på din økonomi, er svaret tvetydigt. Det afhænger nemlig af følgende:

●     Har du en elaftale med fast pris?

●     Har du en elaftale med variabel pris?

Hvis du har en elaftale med fast pris, vil de skiftende kWh-priser ikke betyde noget for dig – du vil betale samme pris hele døgnet. Har du derimod en elaftale med variabel pris, kan du udnytte de varierende priser, hvis du fortrinsvis lægger dit forbrug i de billige timer.

Hvad skal jeg konkret gøre for at få den laveste kWh-pris?

Har du en elaftale med variabel pris, kan du gøre de ting, der kræver mere strøm, i de billige timer, hvis det er muligt. Det vil sige for eksempel at køre vaskemaskinen, tørretumbleren og opvaskemaskinen eller tage dine varme bade i disse intervaller.

Kan jeg gøre andet for at spare i hjemmet?

Der er flere måde at spare på i hjemmet. Taler vi langsigtet, skal du måske undersøge, om du kan få installeret solceller. Så kan du i stedet udnytte solens energi.

Du kan også se dine varmekilder efter i sømmene og anskaffe en varmepumpe i stedet for de dyrere opvarmningsformer som gasfyret, oliefyret, pillefyret og el-radiatoren. På den helt korte bane kan du sænke den indendørs temperatur, droppe standby på elektronik, tage kortere bade og slukke unødvendige lamper.

Denne artikel indeholder sponsoretret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.